Закон і Бізнес


Реєстр для всіх


№48 (1294) 26.11—02.12.2016
210171

Розширити перелік судових рішень, які вноситимуться до Єдиного державного реєстру вирішили народні обранці. Також на їхнє переконання слід більш чітко прописати процедуру внесення туди вердиктів.


Група народних депутатів підготувала законопроект «Про доступ до судових рішень» (№5406), відповідно до якого внесенню до Єдиного державного реєстру підлягають усі електронні копії судових рішень судів, а також електронні копії окремих думок суддів. Виключення можуть становити лише ті вердикти, які становлять державну таємницю.

У проекті Закону, зокрема, передбачено особливості внесення до Реєстру ухвал слідчих суддів. Також, врегульовується питання можливості підписання та надсилання до Реєстру електронної копії рішення тих суддів, які втратили можливість їх підписання власним електронним цифровим підписом, наприклад у зв’язку зі звільненням, припинення повноважень, через хворобу або перебування у відпустці.

Також передбачається, що повний доступ до рішень отримають працівники Національного антикорупційного бюро, Національного агентства з питань запобігання корупції, Вищої ради правосуддя і Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Окремо в законі передбачається можливість видачі копії судового рішення з Реєстру за заявою особи іншим судом, якому визначено територіальну підсудність справ, у разі неможливості видачі копії з матеріалів справи в суді, який ухвалив рішення.