Закон і Бізнес


РАУ визначила дату переобрання органів адвокатського самоврядування


22.11.2016 16:52
3159

На 18 лютого 2017 року заплановано проведення конференції адвокатів, на якій будуть розглядатися питання про переобрання керівництва і складу органів адвокатського самоврядування регіону та їх представників у вищих органах.


Таке рішення було прийняте на засіданні Ради адвокатів України 17 листопада, передає видання «Закон і Бізнес».

Окрім того, РАУ схвалила пакет антикризових рішень для органів адвокатського самоврядування м. Києва та Київської області.

Так, щодо міста Києва було підтверджено, що за результатами роботи конференції адвокатів столиці, яка відбулася у три етапи, обрано новий склад Ради адвокатів м. Києва, Ревізійної комісії адвокатури та створено Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію в столиці як легітимний орган адвокатського самоврядування.

Відповідно до роз'яснення, наданого Радою адвокатів України 13 вересня, зібрання адвокатів, яке відбулося 6 серпня на другому поверсі Будинку кіно, не мало статусу конференції адвокатів. Відтак, його рішення не мають юридичних наслідків. У відповідності до цього рішення РАУ, зібрання адвокатів від 5 листопада, що поіменовувало себе як конференція, також не має такого статусу та не могло приймати рішень, що впливають на роботу органів адвокатського самоврядування регіону чи їхній персональний склад.

Роз'ясненням від 13 вересня Рада адвокатів України також встановила, що зібрання адвокатів Київської області від 10 вересня також не мало статусу конференції, оскільки для нього не було затверджено рішенням РАУ порядку денного, регламенту та квоти.

У ході засідання голова Ради адвокатів Київської області Петро Бойко надав протокол позачергового засідання Ради регіону від 17 листопада з проханням призначити позачергову конференцію. Своїм рішенням РАУ призначила таку конференцію на 18 лютого 2017 року. Відповідно до затвердженого порядку денного, на конференції будуть заслухані звіти про діяльність керівництва Ради, КДКА, висновки ревізійної комісії регіону, висновки представників області у ВКДКА та РАУ. Конференція розгляне питання про відкликання чинного керівництва та складу органів адвокатського самоврядування регіону та представників у вищих органах та прийматиме рішення про обрання на ці посади.

Також на засіданні РАУ затвердила квоту представництва, порядок та регламент проведення конференцій адвокатів 9 регіонів.

Закон і Бізнес