Закон і Бізнес


Венеціанська комісія розгляне реформу КСУ


17.11.2016 12:35
2852

Європейська комісія «За демократію через право» (Венеціанська комісія) надасть висновок щодо проекту Закону України «Про Конституційний суд України», розроблений Радою з питань судової реформи.


Як повідомляє прес-служба Президента, експерти Комісії провели робочу зустріч з представниками Робочої групи, яка розробляла законопроект «Про Конституційний Суд України», та Секретаріатом Ради з питань судової реформи, передає видання «Закон і Бізнес».

Почесний Президент Венеціанської комісії Ганна Сухоцька зазначила: «Комісія була серйозно залучена до роботи Конституційної Комісії під час розробки проекту змін до Конституції щодо правосуддя і ми вітаємо можливість обговорити проект Закону, який регулює діяльність Конституційного Суду».

Зокрема, законопроект «Про Конституційний Суд України», передбачає зміну структури, повноважень та процедури добору суддів Конституційного Суду. На рівні профільного закону пропонується впровадити реалізацію  додаткового механізму захисту прав і свобод громадян – інституту конституційної скарги, який полягає в тому, що особа може звернутися до КСУ із конституційною скаргою, якщо вважатиме, що застосований в остаточному судовому рішенні в її справі закон не відповідає Конституції України.

Закон і Бізнес