Закон і Бізнес


Неналежна самотність


№47 (1293) 19.11—25.11.2016
3962

В Аргентині суддя постановила випустити із зоопарку м.Мендоси шимпанзе на кличку Сесилія, яку протягом кількох років тримали в неналежних умовах.


Справу ініціювала Асоціація юристів щодо боротьби за права тварин (AFADA). У своєму позові захисники повідомляли, що Сесилію тримають у клітці у самотині, що негативно впливало на її здоров’я, повідомляє The Independent.

За результатами розгляду суддя ухвалила рішення вивезти мавпу із зоопарку Мендоси. До того як Сесилію відправлять на нове місце проживання, доглядатиме за нею AFADA.

Шимпанзе стане частиною проекту «Великі людиноподібні мавпи», запровадженого в Бразилії. За словами директора асоціації, успішне відстоювання прав мавпи стало прецедентом у світовій судовій практиці.

В зоопарку Мендоси раніше жив білий ведмідь на кличку Артуро. Звіра стали називати найсумнішим у світі після того, як помер його сусід по вольєру. В 2014 році Greenpeace почав збирати підписи під петицією із закликом відправити Артуро до Канади, проте тварина виявилася дуже старою для подорожі.