Закон і Бізнес


Обережно, злий індик!


№46 (1292) 12.11—18.11.2016
5131

Влада каліфорнійського м.Дейвіс вирішила боротися з дикими індиками. Агресивні птахи облаштувалися на вулицях кілька років тому. Вони нападають на перехожих, заважають проїзду автомобілів і бруднять послідом споруди.


План боротьби з індиками, прийнятий міською радою м.Дейвіса, передбачає ловитву і виселення птахів. Крім того, влада хотіла б завадити жителям підгодовувати індиків. Хоча закон штату й забороняє годувати диких тварин, за його дотриманням важко простежити, тому можуть знадобитися додаткові заходи.

Проблеми з індиками почалися, коли близько десяти особин поселилися на міському кладовищі. Птахи переслідували відвідувачів, їли залишені на могилах квіти й швидко розмножувалися. За 10 років їх чисельність збільшилася в 8 разів. Тепер вони зустрічаються не тільки на кладовищі, а й в центрі міста.

Газета Sacramento Bee відзначає, що до служби 911 регулярно звертаються жителі м.Дейвіса, до яких чіпляються індики. Під час засідання міської ради керівник поліції міста згадав дзвінок від чоловіка, якого до стіни банку притиснув великий птах.

На одному із центральних перехресть довелося встановити знак, який застерігає, що в районі зустрічаються агресивні індики.

Населення міста — близько 65,5 тис. чоловік. Ще 32 тис. осіб живуть у кампусі Каліфорнійського університету в м.Дейвісі. Місто славиться любов’ю до тварин. Одна з його цікавинок — тунель для жаб, побудований у 1995 році під однією з вулиць.