Закон і Бізнес


Адвокат року – 2016: названо принцип підрахунку голосів в онлайн голосуванні


08.11.2016 14:35
3393

Початок відкритого голосування в рамках Щорічного всеукраїнського конкурсу «Адвокат року - 2016» виявив сплески активності волевиявлення за окремих претендентів, що були зафіксовані у короткі проміжки часу з певних IP-адрес.


Хід он-лайн голосування під час конкурсу «Адвокат року - 2016» обговорили під час чергового засідання конкурсної комісії, що відбулося 7 листопада 2016 року у приміщенні Академії адвокатури України, передає видання «Закон і Бізнес».

Участь у засіданні взяли голова комісії - ректор Академії адвокатури України Тетяна Варфоломеєва, заступник голови комісії - адвокат Ірина Піх,  також члени комісії - віце-президент Асоціації адвокатів України Зоя Ярош, член правління Асоціації Олександр Поліводський, заступник головного редактора газети «Закон і Бізнес» Валентин Богунов. Також були присутні президент Асоціації адвокатів України Олег Рачук, виконавчий директор Асоціації Ганна Аксьонова, та керівник проектів Асоціації Таїсія Савченко.

Надана адміністратором сайту інформація про хід он-лайн голосування на сайті Асоціації адвокатів України, на думку членів комісії, засвідчила порушення встановлених принципів проведення конкурсу, що могли відбитися на об’єктивності результатів. Зокрема, були зафіксовані сплески голосування за певних кандидатів, що у короткий проміжок часу становили сотні голосів з однієї IP-адреси.

З урахуванням наведеного, члени комісії дійшли згоди про те, що під час он-лайн голосування за кандидатів в рамках конкурсу «Адвокат року - 2016» має враховуватися один голос з однієї IP-адреси.

Ухваливши таке рішення, конкурсна комісія звернулася до О.Рачука з проханням:

- забезпечити оновлення відповідно до визначеного принципу інформації про хід голосування на сайті Асоціації адвокатів України;

- ужити заходів для унеможливлення (програмними засобами) у подальшому порушення визначеного принципу під час он-лайн голосування на конкурсі «Адвокат року - 2016».

Крім цього під час засідання було розглянуто поточні питання проведення конкурсу.

Усього із 67 заявок, поданих на розгляд конкурсній комісії, за результатами перевірки відповідності документів умовам конкурсу було допущено 36 претендентів. До списку для он-лайн голосування не потрапили прізвища тих адвокатів, хто не надав анкету, або подав заявку після завершення встановленого терміну.

Даних щодо одного з кандидатів на участь у конкурсі не виявилося у Єдиному реєстрі адвокатів України. Додатковою перевіркою було встановлено, що наразі цей адвокат перебуває у стані трансферу між регіональними органами адвокатури. З урахуванням цих обставин комісія вирішила допустити кандидата до участі в конкурсі.

Нагадаємо, в конкурсі беруть участь адвокати, які мають свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю, стаж адвокатської діяльності яких не менш ніж 3 роки.

Участь у конкурсі безкоштовна. Його мета - обрати кращих представників адвокатури, які гідно захищають своїх клієнтів, отримали авторитет з боку суспільства та внесли значний вклад у розвиток інституту адвокатури України.

Закон і Бізнес