Закон і Бізнес


Поліція почала роздавати затриманим пам'ятки


08.11.2016 12:32
3306

На базі міста Біла Церква Київської області, а також Шевченківського і Деснянського районів Києва стартував експеримент з обов’язкового вручення пам’яток тим громадянам, яким довелося спілкуватися з поліцейськими.


Про це виданню «Закон і Бізнес» повідомили в прес-службі Національної поліції України.

Йдеться, зокрема, про осіб, затриманих і доставлених до відділків поліції за вчинення правопорушень, а також свідків і потерпілих від правопорушень. Окремі пам’ятки розроблені для кожної з цих категорій громадян.

До проведення експерименту залучають патрульних, слідчих і працівників підрозділів превентивної діяльності. При заступанні на службу поліцейські проходитимуть обов’язковий інструктаж. Він включатиме в себе алгоритм інформування громадянина про його права шляхом вручення відповідної пам’ятки.

Зокрема, експериментом передбачено вручення людині екстреної пам’ятки безпосередньо на місці затримання – на вулиці або в іншому публічному місці. Ця пам’ятка містить мінімум необхідної інформації, включаючи прізвище поліцейського, який проводив затримання. У разі доставляння громадянина до відділу поліції йому вручать більш розширену пам’ятку.

Закон і Бізнес