Закон і Бізнес


Тест на стрес

Юристам-стажистам запропонують зіграти в гру, щоб виявити їхній психологічний стан


№45 (1291) 05.11—11.11.2016
4369

Одна з найбільших у Великій Британії юрфірм Clifford Chance приступила до розроблення відеогри, за допомогою якої вона має намір проводити відбір стажистів. Її основне завдання — визначити психологічну стійкість претендентів.


За даними Law Society Gazette, цю гру експерти планують використовувати як «психометричний тест» при наборі молодих юристів. Розробники припускають, що ця програма допоможе визначити, наскільки кандидати стресостійкі, а також з’ясувати їхню здатність швидко приймати рішення.

Видання підкреслює, що ця система відповідає стандартам Британського психологічного товариства.

Хоча формат програми не розкривається, Law Society Gazette зауважує, що працедавці використовуватимуть її разом з іншими психометричними тестами, на підставі яких юрфірма наймає практикантів. Гру встигли випробувати на студентах юрфаків, які стажуються в компанії під час канікул.

У ЮФ Clifford Chance, яка входить до так званого «магічного кола», пояснили, що система не застосовуватиметься до вже прийнятих на стажування молодих фахівців. «Ми повністю зосереджені на виявленні найкращих якостей кандидатів. На (юридичному) ринку існує безліч інструментів, які допомагають фірмам робити це», — додали в компанії.

Очікується, що гру-тест почнуть використовувати вже наступного року.