Закон і Бізнес


В Україні тимчасово знизили вартість оренди держвласності


03.11.2016 11:47
3099

Уряд ввів знижений до 0,7 коефіцієнт розрахунку вартості оренди об'єктів державної власності строком на три роки, з можливим переглядом через рік.


Про затвердження відповідної постанови виданню «Закон і Бізнес» повідомили у прес-службі Фонду державного майна України.

«З метою зменшення фінансового навантаження на орендарів, збільшення привабливості оренди держмайна та забезпечення стабільних надходжень до державного бюджету від оренди, пропонується ввести тимчасовий знижений коефіцієнт до чинного в методиці орендними ставками – в розмірі 0,7. Ця тимчасова міра вводиться на три роки», – повідомив заступник голови Фонду Дмитро Парфененко.

За його словами, на контролі ФДМ знаходиться близько 20 тисяч договорів оренди, при цьому протягом останніх років спостерігається негативна тенденція відтоку орендарів.

«Так, за останні три роки кількість договорів оренди скоротилося на 2,2 тис., що становить 12% загальної кількості, а за останній рік – на 1,3 тис. Це, на нашу думку, є наслідком завищених ставок оренди держмайна порівняно з недержавним майном у приватному сегменті економіки», – сказав Парфененко.

Крім того, в постанову було внесено поправку, згідно з якою знижений коефіцієнт застосовується не тільки на цілісні майнові комплекси, а на всі об'єкти держмайна. В документ також внесено вимогу про проведення через рік аналізу дії знижених ставок оренди, і при необхідності їх перегляду.

Закон і Бізнес