Закон і Бізнес


ДАІ на новий лад


№44 (1290) 29.10—04.11.2016
15266

У Верховній Раді розмірковують над поверненням дорожньої поліції. Мотивується це тим, що зараз ніхто не вивчає небезпечні ділянки дороги і не проводить наукову роботу.


Народний депутат Андрій Немировський (фракція ПП «Блок Петра Порошенка») вніс законопроект «Про внесення зміни до статті 13 Закону України «Про Національну поліцію» (щодо утворення дорожньої поліції)».

Як зрозуміло вже з назви, парламентар сподівається на повернення підрозділу, подібного до колишньої ДАІ.

«Колишня Державтоінспекція окрім патрулювання вулиць та регулювання руху також займалася профілактикою ДТП. Вивчала місця на дорогах, де аварії траплялися частіше, вела статистику та наукову роботу. Тепер цим не займається ніхто. Тому необхідно утворити дорожню поліції у складі Національної поліції, яка б займалась цією роботою», — пояснює необхідність змін народний обранець.

Разом з тим повноваження нового органу у проекті не передбачено. Ініціатива обмежується лише фактом створення цієї структури. Таким чином деталізувати роботу дорожньої поліції зможуть кабмін та МВС. При цьому виникають сумніви, що вони обмежать нових поліцейських збором статистики і науковою роботою.