Закон і Бізнес


АМКУ взявся за заборону нічного продажу алкоголю

Та запрошує продавців взяти участь в розслідуванні


25.10.2016 18:06
4055

АМКУ запропонував всім учасникам ринку, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв, прийняти участь у розслідуванні справи про порушення Київською міською радою законодавства про захист економічної конкуренції.


Як повідомила виданню «Закон і Бізнес» прес-служба Антимонопольного комітету України, Адміністративна колегія Київського обласного територіального відділення АМКУ розглядає справу про порушення Київською міською радою законодавства про захист економічної конкуренції при прийнятті рішення від 22.09.2016 № 19/1023 «Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі р. в Києві», яким заборонила реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі з 23:00 до 10:00 год.

За словами голови Київського обласного територіального відділення Олексія Хмельницького, у відповідності з діючими законодавчими актами України місцеві ради не мають повноважень самостійно встановлювати постійну (не в час проведення масових заходів) заборону продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво, у тому числі в певні години доби.

У зв'язку з цим АМКУ запропонував всім учасникам ринку (суб'єктам господарювання, які здійснюють реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі) взяти участь в розслідуванні справи. Суб'єкти господарювання можуть звернутися за телефоном (044) 248-08-92, електронною поштою - tv.ko@amcu.gov.ua.

Нагадаємо, з 12 жовтня 2016 року у Києві обмежено реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі.

Варто відзначити, що ВСУ і АМКУ вважають це рішення незаконним.

Закон і Бізнес