Закон і Бізнес


Бульбашка, яка лопнула


№43 (1289) 22.10—28.10.2016
3760

Жителів німецького м.Кельн обурила можлива заборона на використання вуличними артистами мильних бульбашок. Сотні людей зібралися в центрі міста й почали видувати бульки на зло чиновникам. Пізніше до дискусії долучився мер міста й заспокоїв німців.


Останнім часом вуличні артисти м.Кельн використовували у своїх виступах мильні бульбашки, які викликали критику з боку чиновників і підприємців. Перші стверджують, що масове використання пузирів, до складу яких уходить миючий засіб, може загрожувати здоров’ю жителів, оскільки хімікати потрапляють у стічні води.

Власники магазинів і ресторанів у свою чергу звертають увагу на те, що бульбашки осідають на склі та вітринах, що завдає їм чимало незручностей. Крім того, підприємці скаржаться на слизькі вулиці й пороги через масове використання мильного розчину для видування пузирів.

У ЗМІ з’явилася інформація, що міська влада збирається штрафувати вуличних артистів на €510 такі дії, що обурило місцевих жителів. У соціальних мережах було поширено заклики влаштувати акцію протесту, щоб довести чиновника нешкідливість бульок.

Утім, мер м.Кельн Генрієтта Рікер поспішила заспокоїти німців, заявивши, що введення заборони було б безглуздим , повідомляє The Local. Проте, як кажуть, мильний «осад» на репутації місцевої влади все ж таки залишився…