Закон і Бізнес


Медаль за удачу


№43 (1289) 22.10—28.10.2016
4010

Міжнародна конфедерація спортивного рибальства (CIPS) подала заявку на включення цього виду спорту до програми Олімпійських ігор-2020, які пройдуть у Токіо.


Керівники конфедерації вважають, що риболовля з огляду на популярність у світі має потрапити до програми ігор, що дозволить зробити олімпійський рух більш універсальним.

Наголошується, що спійману на змаганнях рибу планується відпускати без заподіяння шкоди. Як визначатиметься переможець — традиційно за вагою улову чи за кількістю — не уточнюється.

Критики виступають проти включення такої дисципліни до програми Олімпіади через вплив удачі на результат змагань і нестачу видовищності, повідомляє ВВС News. Адже такі змагання можуть тривати кілька годин, причому безрезультатно. Адже клювання організатори забезпечувати не зобов’язані.

До програми Олімпійських ігор 2020 року увійдуть 5 нових видів спорту: бейсбол, карате, скейтбординг, скелелазіння і серфінг.

Утім, неофіційні змагання з рибальства вже включалися до програми олімпіади. У 1900 році в Парижі в них взяли участь представники 6 країн. Правда, записи про переможця не збереглися.