Закон і Бізнес


Поради стороннього


№43 (1289) 22.10—28.10.2016
3155

Юридичні фірми США почали брати на роботу представників інших професій. Тим самим керівництво компаній намагається підвищити ефективність роботи.


За даними Legal Intelligencer, деякі фірми стали приймати на роботу так званих фахівців з контенту, котрі мають глибші знання та досвід у галузі, з якою пов’язана діяльність тієї чи іншої юридичної компанії.

Наприклад, Saxton & Stump у Пенсильванії, що спеціалізується на праві, яке має стосунок до питань охорони здоров’я, почала працювати з лікарями, медсестрами й іншими фахівцями в галузі медицини. Недавно юрфірма найняла психолога, який повинен визначати емоційний стан співробітників. «Коли ці галузеві експерти опиняються в одній кімнаті з нашими адвокатами, ви створюєте кращий результат, кращий продукт», — уважає генеральний директор Джеймс Сакстон.

Крім того, відзначає видання, американська Mcnees Wallace & Nurick раніше найняла фахівців із земельного планування, а також інженерів, які тепер працюватимуть у відділах нерухомості й енергетики. «Коли ви, наприклад, купуєте електроенергію чи природний газ, або коли ви вивчаєте карти та креслення землеустрою, освіта юриста вам не потрібна. Правники тільки контролюють і здійснюють нагляд за цією роботою», — заявив керівник фірми Девід Клеппінгер.

Досвід прийому на роботу в юрфірми представників неюридичних професій не є новим. Проте Legal Intelligencer підкреслює, що раніше така практика використовувалася тільки в галузі «патентного права або політичного лобіювання».