Закон і Бізнес


Адвокати вимагають очної ставки Єфремова з головними свідками


20.10.2016 18:32
3195

Сторона захисту в кримінальному провадженні проти екс-керівника Партії регіонів Олександра Єфремова заявила прокуратурі клопотання про одночасний допит підзахисного зі свідками Володимиром Ландиком і Миколою Грековим.


Інформація про це була розміщена на сторінці О.Єфремова в Фейсбуці.

У клопотаннях, зокрема, зазначається, що наявні в матеріалах провадження важливі свідчення О.Єфремова, В.Ландика і М.Грекова суперечливі між собою. У той же час згідно з нормами Кримінального процесуального кодексу не було проведено одночасного допиту підозрюваного зі свідками.

Згідно ч.9 ст. 224 КПК слідчий, прокурор має право провести одночасний допит двох чи більше вже допитаних осіб для з’ясування причин розбіжностей у їхніх показаннях. При цьому свідки попереджаються про кримінальну відповідальність за відмову від давання показань і за давання завідомо неправдивих показань.

Варто зауважити, що відео допиту свідків у справі Єфремова, раніше оприлюднені в Ітернеті, говорять швидше про відсутність доказів вини підозрюваного, оскільки свідчення В.Ландика і М.Грекова грунтувалися на чутках, домислах і інформації, що поширювалася в соцмережах.

Нагадаємо, О.Єфремову закидають посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. У той же час, коментар про фінансування сепаратистів, який нібито дав Єфремов (і який став приводом для його арешту в Києві), виявився вирваною з контексту нарізкою його висловлювань інтерв'ю дворічної давності.

Закон і Бізнес