Закон і Бізнес


Трощіть на здоров’я!


Оргтехніка, що працює неналежним чином, викликає в офісних працівників особливу злобу

№42 (1288) 15.10—21.10.2016
Елісон БЕРРЕЙН, ВВС Capital
3841

Колеги чи офісна техніка викликають у вас лють? Напевно, вам стало б легше, якби ви могли спустити пару, але відкриті прояви гніву в офісі заборонені. Водночас, на думку експертів, «офісне роздратування» — це цілком реальна й досить поширена проблема.


Серед основних офісних подразників можна назвати комп’ютерні збої, «гальмівні» принтери, шкідливих і ледачих колег, а також нешанобливу поведінку начальників.

Згідно з дослідженням, проведеним у 2015 році в Техаському університеті в Арлінгтоні (США), аналогічно впливає на людей одержання електронних листів після закінчення робочого дня.

Втім, стримувати обурення, що рветься назовні, — це не кращий вихід; існує рішення, яке дозволить вам випустити пару й при цьому не позбутися роботи. З цією метою можна використовувати «кімнати гніву». Це данина модній тенденції давати вихід своїй люті в безпечній обстановці, іноді навіть за допомогою бейсбольної бити.

Тут жертви стресу платять за можливість розтрощити щось на свій вибір і не прибирати за собою уламки або осколки. «Ми дозволяємо людям виплеснути свій гнів у безпечних умовах», — розповів Ед Гантер, засновник компанії The Break Room, що відкрилася в березні в австралійському місті Мельбурні.

За даними звіту, опублікованого австралійською страховою компанією Medibank Private, стрес, пов’язаний з професійною діяльністю, все більше турбує австралійських працівників і роботодавців. Як мовиться в доповіді Safe Work Australia, яка займається охороною праці, стрес, отриманий на роботі, обходиться бізнесу країни в 10 млрд австралійських доларів (майже 200 млрд грн.) на рік.

Співробітники канадського клубу Battle Sports виявили, що особливу злість у людей викликає оргтехніка. Так, велику популярність має пакет «Офісний простір» вартістю 44,99 канадських долара (приблизно 900 грн.), у рамках якого люди можуть розбити кілька агрегатів.

Моду на знищення подразників підхопили в Будапешті, де відкрилася «кімната гніву», і в, що в Х’юстоні (штат Техас) і Джексонвіллі (Північна Кароліна). Тут вартість відвідин коливається від $20 до 100 залежно від тривалості сеансу (від 10 до 45 хв.).

Причому деякі клієнти бронюють зал на триваліший час, щоб вишикувати вибрані предмети в певному порядку, спорудити з них піраміду або сфотографуватися. І тільки після цього випустити пару.