Закон і Бізнес


ГПУ повідомила адвокату про підозру в шахрайстві на 200 млн гривень


13.10.2016 12:36
2501

Генеральна прокуратура України повідомила київському адвокату про підозру у причетності до спроби рейдерського захоплення цукру, що належить ДСБУ «Аграрний фонд», під виглядом проведення виконавчих дій на одному з підприємств м. Бровари.


Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передає видання «Закон і Бізнес».

Як заявляє прокуратура, в результаті проведення 28.09.2016 обшуків, у адвоката вилучено злочинні схеми рейдерських захоплень підприємств, підроблену печатку, яка використовувалася для захоплення підприємства, більше десяти печаток інших суб'єктів господарювання, більше десяти мобільних телефонів та стартових пакетів операторів стільникового зв'язку для конспиративного спілкування.

Також повідомляється, що слідством отримано докази того, що адвокат брав участь у підробці документів, здійснював юридичний супровід злочинної діяльності, надавав поради іншим співучасникам по реалізації шахрайських угод, а також необхідні кошти для їх здійснення, ховав у себе знаряддя злочину для ускладнення виявлення і вилучення правоохоронними органами, забезпечував прикриття злочинної діяльності співучасників злочинів і вчиняв інші дії. Це стало підставою для повідомлення йому 07.10.2016 про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу.

Закон і Бізнес