Закон і Бізнес


В Одесі заблоковано роботу господарських судів


05.10.2016 16:04
3806

Сьогодні, 5 жовтня 2016 року, у зв’язку з протиправними, під прикриттям патріотичних гасел, діями так званих «громадських активістів» було припинено роботу Одеського апеляційного господарського суду та господарського суду Одеської області.


Про це виданню «Закон і Бізнес» повідомила прес-служба судів.

«Невідомими особами безпосередньо у судовому засіданні у ході розгляду справи за заявою ПАТ «Енергопостачальна компанія «Одесаобленерго» про визнання банкрутом ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» було вчинено насильницькі дії стосовно суддів з метою примусу до винесення бажаного судового рішення», - йдеться у повідомленні.

Які саме насильницькі дії було вчинено щодо суддів наразі не уточнюється.

«Робота судів у нормальному режимі внаслідок протиправних, насильницьких дій «громадських активістів» є неможливою - поряд із зривом судового засідання по зазначеній справі, інші судові засідання, призначені на 05.10.2016, не можуть проводитися в умовах неприхованого, агресивного тиску на суд як державну установу з відправлення правосуддя», - говорять в установах.

Також зазначається, що подальше здійснення правосуддя Одеським апеляційним господарським судом та господарським судом Одеської області в умовах фізичного та психологічного тиску є неможливим і суперечить законодавству України, оскільки може поставити під сумнів законність судових рішень, безсторонність та об’єктивність суддів.

Спільними зборами суддів обох судів прийнято рішення про припинення роботи Одеського апеляційного господарського суду і господарського суду Одеської області та підготовлено звернення до Президента, Прем’єр-міністра, Генерального прокурора, голови Служби безпеки, міністра внутрішніх справ.

Закон і Бізнес