Закон і Бізнес


Підлягає розголосу


№41 (1287) 08.10—14.10.2016
3579

Охочі повідомити про правопорушення на території Євросоюзу, передати відомості або документи, які можуть покласти край цим порушенням, зможуть скористатися спеціальним сервісом EULeaks, на якому гарантується анонімність звернень.


Про це йдеться на сайті фракції «Зелені — Європейський вільний альянс» в Європейському парламенті, що виступила автором ініціативи, повідомляє "Закон і Бізнес".

Новий сервіс EULeaks, що запускається в інтересах широкої громадськості, позиціонується як захід, спрямований проти «схильності Євросоюзу до секретності», а також інструмент для реалізації права на свободу слова. Назву утворено від двох слів — ЄС (EU) і витік (Leak).

Розробники розраховують, що завдяки їхньому сервісу вдасться, зокрема, розкрити документально підтверджувані факти корупції, зловживання повноваженнями, некомпетентності органів влади. Особам, в яких є відомості, що викривають порушення, пропонується скористатися сервісом за допомогою захищеного мережевого з’єднання Tor.

Інформація аналізуватиметься й за потреби передаватиметься уповноваженим органам для подальшого розгляду, ЗМІ, громадським організаціям.