Закон і Бізнес


Втрата врожаю


№40 (1286) 01.10—07.10.2016
3481

«Василь Кісіль і Партнери» представили інтереси страхової компанії «УНІКА» у судовому спорі щодо виплати страхового відшкодування.


За результатами судового процесу, який тривав понад три з половиною роки, суд відмовив страхувальнику у стягненні страхового відшкодування, оскільки страхувальник допустив ряд порушень агротехнічних вимог вирощування ячменю, що погіршило врожайність та призвело до недоотримання врожаю у запланованому обсязі. Вищий господарський суд підтвердив законність та обґрунтованість висновків апеляційного суду та залишив постанову апеляційного суду без змін.

«Складність ведення судових спорів у сфері агрострахування полягає у тому, що важко доказувати причини втрати врожаю, оскільки такими можуть бути як несприятливі погодні умови, так і порушення технології вирощування сільськогосподарської культури. Також непростим є встановлення моменту настання страхового випадку. Це, головним чином, пов’язано з тим, що в агрострахуванні момент настання страхового випадку не співпадає з моментом його виявлення», - прокоментував Олег Качмар, радник ЮФ «Василь Кісіль і Партнери».