Закон і Бізнес


І балаклава не потрібна


Незабаром вигляд класичних англійських поліцейських може радикально змінитись.

№39 (1285) 24.09—30.09.2016
3573

Працівникам поліції в Англії хочуть дозволити носити паранджу. Адже в правоохоронні органи не хочуть іти представники національних меншин. Автора ідеї звинувачують у популізмі.


Туманний Альбіон збентежив учинок начальника департаменту поліції графства Вест-Мідлендс Девіда Томпсона. Він пообіцяв приймати на роботу на офіцерські посади жінок, які носять паранджу.

За словами вартових порядку, на цей крок потрібно піти, щоб збільшити кількість чорношкірих і представників етнічних меншин (BME) до 30% від загального штату працівників. Така вимога недавно введена в британській поліції, проте охочих служити в ній представників BME не так багато.

Крім того, Д.Томпсон має намір винести це питання на національний рівень, щоб мусульманський одяг, який закриває обличчя й тіло жінки, став частиною уніформи мусульманських жінок-офіцерів. Раніше шеф поліції схвалив носіння жінками-офіцерами хіджабів і дозволив сикхам, вихідцям з Індії та Пакистану, котрі служать під його керівництвом, замінити «каски бобі» на тюрбан.

Остання пропозиція констебля переповнила чашу терпіння більшості його колег, які звинуватили Д.Томпсона в «популізмі та грі в політкоректність». «Крім іншого, існує проблема здоров’я і безпеки. Як можна уявити офіцера в паранджі, яка переслідує підозрюваного по вулиці та плутається в одязі? Це відверто божевільна ідея», — заявило джерело в поліції Вест-Мідлендсу.

Навіть мусульманська рада Великої Британії виступила із заявою, висловившись проти жінок-офіцерів, котрі носять паранджу або нікаби.