Закон і Бізнес


Халява закінчилася


№39 (1285) 24.09—30.09.2016
6207

У Нью-Йорку на станціях із безкоштовним Wi-Fi для зарядки електронних гаджетів зробили недоступним проглядання веб-сторінок на спеціально обладнаних для цього екранах. Обмеження ввели через бездомних, які стали використовувати нововведення для перегляду порно.


Зарядні станції в Нью-Йорку швидко завоювали популярність серед бездомних, пише The Independent. Бродяги стали приходити до точок із безплатним Wi-Fi зі своїми стільцями або ящиками й коротати час, сидячи в Інтернеті.

Деяких бомжів журналісти помітили за прогляданням кулінарних шоу або з’їздів політичних партій. Інші бездомні цікавилися картинками з напівголими жінками.

Видання пояснює, що доступ до Wi-Fi на зарядних станціях залишиться. Обмежать тільки проглядання сторінок безпосередньо через екрани самих кіосків, за розміром зіставними з планшетами. Цей захід діятиме доти, доки в компанії, яка розробила та встановила точки для зарядки, не знайдуть відповідного розв’язання проблеми з безхатьками. Наприклад, можна запровадити часове обмеження на проглядання однієї сторінки.

Раніше в мерії Нью-Йорка пояснювали, що 400 точок з безкоштовним Wi-Fi, розташованих у трьох районах міста, розмістили саме в тих частинах мегаполісу, де в людей немає можливості дістати доступ до Інтернету в домашніх умовах. Крім того, місцева влада хотіла замінити застарілі таксофони чимось кориснішим.