Закон і Бізнес


Статус має значення


№39 (1285) 24.09—30.09.2016
4028

Німецький суд прирівняв техно до культури. Це дало можливість нічному клубу вважатися «культурним», а не «розважальним» закладом і платити менше податків.


Суд Німеччини визнав відомий нічний техно-клуб у Берліні об’єктом культурного значення, повідомляє Der Spiegel. За даними журналу, суд Берліна-Бранденсбурга виніс це рішення в рамках тривалої судової тяганини між керівництвом клубу і податковою службою.

Чиновники стверджували, що місце, в якому люди «танцюють, отримують задоволення і вживають наркотики», є «розважальним, а не культурним». У зв’язку з цим регулятори вимагали від клубу платити податки за ставкою 19% від прибутку.

Проте в закладі вказували, що такі аргументи можуть стосуватись і концертних залів, де виконують класичну музику. Керівництво вимагало визнати клуб об’єктом культурного значення, для якого в Німеччині передбачена податкова ставка в розмірі 7%.

Суд погодився з доводами закладу, вирішивши, що техно-вечірки, які там проводяться, є культурними заходами, з котрих має стягуватися менший податок.