Закон і Бізнес


Запропоновано нові стандарти юридичної освіти в Україні


19.09.2016 10:31
4930

Єдиний кваліфікаційний іспит, рамка для нового стандарту та нові методики викладання – суспільству представили проект Концепції вдосконалення юридичної освіти.


Проект Концепції вдосконалення юридичної освіти презентували на круглому столі на тему: «Модернізація правничої освіти в Україні: здобутки експерименту з проведення в 2016 році ЗНО при вступі до магістратури за спеціальністю 081 «Право» та презентація проекту «Концепції розвитку юридичної освіти в Україні», передає видання «Закон і Бізнес».

Серед запропонованих нововведень – запровадження  єдиного кваліфікаційного іспиту для всіх здобувачів юридичної освіти. Так лише після успішного зовнішнього оцінювання майбутній  юрист зможе отримати диплом магістра.

Адміністрування цього іспиту автори проекту Концепції пропонують здійснювати спеціальній державній правничій екзаменаційній комісії, що формуватиметься як незалежний колегіальний орган. До її складу пропонується  залучити представників правничих професій, Міністерства освіти і науки України та Міністерства юстиції України, а також представників академічного самоврядування правничих шкіл.

Круглий стіл було організовано Міністерством освіти і науки України спільно з Міністерством юстиції України та за підтримкою Координатора проектів ОБСЄ в Україні і Проекту USAID «Справедливе правосуддя».

Докладніше про захід можна дізнатися тут.

Закон і Бізнес