Закон і Бізнес


У КААС презентували перший в Україні рухливий інформаційно-платіжний термінал


19.09.2016 16:12
2371

У Київському апеляційному адміністративному суді встановили інформаційно-платіжний програмно-технічний комплекс самообслуговування. Мета - забезпечення рівних можливостей для всіх категорій громадян.


Презентація комплексу відбулася 16 вересня, передає видання «Закон і Бізнес».

Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, підкреслила, що судова гілка влади першою буде облаштовувати свої установи такими терміналами. «Вітаю, що саме в Київському апеляційному адміністративному суді це відкривається. Мені здається, це дуже символічно, що саме в адмінюстиції, адже вона створена для захисту прав громадян», - зауважила вона.

Завдяки цьому комплексу відвідувачі зможуть оплатити судовий збір та адміністративні стягнення, дізнатися інформацію про суд, рештою від оплати – поповнити мобільний рахунок або надіслати на благодійність.

Термінал тестували та схвалили Віталій Пчолкін з Національної асамблеї інвалідів України та голова ДСА України Зеновій Холоднюк.

Голова КААС Андрій Горяйнов відзначив, що, порівнюючи минуле і сьогодення, ситуація щодо ставлення до людей з інвалідністю та забезпечення їхнього безперешкодного доступу до суспільних послуг стрімко змінюється. 

Закон і Бізнес