Закон і Бізнес


Зарплати підвищать

Холоднюк розповів, коли підвищать зарплати працівникам судів


№38 (1284) 17.09—23.09.2016
46123

Державна судова адміністрація готує зміни до сітки посадових окладів працівників апарату судів. Пропозиції передадуть до Кабінету Міністрів відразу ж після того, як ДСАУ стане суб’єктом внесення проектів до Уряду.


Про це йшлося на засіданні Ради суддів, яке відбулося 15—16 вересня. Так, «самоврядники» отримують багато листів від зборів суддів з проханнями виправити несправедливе грошове забезпечення працівників апарату судів у зв’язку зі змінами в законодавстві, зокрема набранням чинності законом «Про державну службу». У свою чергу голова ДСАУ Зеновій Холоднюк повідомив, що, користуючись повноваженнями, передбаченими ст.150 закону «Про судоустрій і статус суддів» (в новій редакції), адміністрація готує зміни до сітки посадових окладів. Вони будуть подані до Кабміну в разі внесення змін до урядового регламенту. Справа в тому, що відповідно до ст.150 сітка посадових окладів із визначенням коефіцієнтів для державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя затверджується Кабміном за поданням ДСАУ.

Тепер Уряд має підкоригувати регламент, передбачивши у ньому, що судова адміністрація має право розробляти та вносити на розгляд Кабміну проекти актів, які стосуються діяльності Феміди.

Також З.Холоднюк розповів про стан справ з виплатою винагороди працівникам апарату. За його словами, до кінця 2016 р. жодному працівнику не буде зменшена середня зарплата. Він пообіцяв, що апарат не втратить у зарплаті, навіть незважаючи на те, що нині є дефіцит фонду в розмірі 370 млн грн. Голова ДСАУ повідомив, що частину нестачі вже вдалося покрити завдяки спецфонду держбюджету. Він сподівається, що у вересні за рахунок спецфонду вдасться покрити дефіцит ще 150—160 млн грн. З.Холоднюк має надію, що це станеться до 1 листопада цього року. Але поки дефіцит не подолають, не може бути й мови про надання працівникам додаткових стимулюючих виплат (за інтенсивність праці та виконання особливо важливої роботи). Також очільник ДСАУ зауважив, що сьогодні середня зарплата працівника апарату — приблизно 6 тис. грн.

Детальніше про перспективи фінансування Феміди у 2017-му читайте в наступному числі. Адже видатки для судової влади плануватимуться вже за новою методологією — «на основі результату», яка, зокрема, враховуватиме вартість однієї справи та продуктивність роботи володарів мантій.