Закон і Бізнес


Тиждень права - 2016: оприлюднено план заходів


05.09.2016 14:59
10878

В грудні в Україні пройде Всеукраїнський тиждень права. В планах - проведення лекцій стосовно прав людини, надання допомоги громадянам в юридичних клініках, проведення виставки "Правники - суспільству" та правничого конкурсу ім. В.Корецького.


Відповідний план заходів затверджено розпорядженням Кабміну від 31 серпня 2016 р. №627-р.

Міністерства, відомства та облдержадміністрації повинні до 1 жовтня визначитись з галузевими та регіональними планами заходів щодо участі у проведенні у 2016 році Всеукраїнського тижня права.

Урядовий план заходів передбачає наступне:

- проведення у навчальних закладах Всеукраїнського уроку “Права людини” з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини - 9 грудня.

- проведення у навчальних закладах, закладах культури, військових частинах тематичних заходів інформаційного, освітнього та виховного характеру - 5 - 9 грудня.

- проведення навчань, лекцій, бесід з працівниками підприємств, установ, організацій та в установах виконання покарань з питань захисту прав людини - 5 - 8 грудня.

- проведення книжкових виставок, презентацій видань про права людини та іншої літератури правового змісту;

- проведення науково-практичних конференцій, семінарів, дискусій, майстер-класів провідних юристів, присвячених проблематиці прав людини, захисту прав учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб;

- проведення виставки-форуму “Правники — суспільству” - 7 - 8 грудня.

- проведення Міжнародного правничого конкурсу імені В. М. Корецького - 5 - 8 грудня.

Закон і Бізнес