Закон і Бізнес


Адвокатів закликали залишити громадські ради правоохоронних органів

А ще на позачергове засідання Ради адвокатів України запросять Порошенка


02.09.2016 13:05
13160

Реакція адвокатури на порушення прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності з боку правоохоронних органів має бути жорсткою. Для цього адвокатам варто навіть вийти з громадських рад силових органів.


Про це говорили на сьогоднішньому засіданні Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ, передає видання «Закон і Бізнес».

Голова комітету Ганна Колесник повідомила, що кількість звернень адвокатів зростає і за 8 місяців цього року уже вдвічі перевищила минулорічний показник. За статистикою комітету, 2013 року було отримано 15 звернень, 2014 — 6, за весь 2015 рік поступило 25 звернень і за 8 місяців 2016 року вже 48.

Заступник Голови комітету Євген Солодко запропонував жорстко протидіяти таким порушенням, зважаючи на те, що керівництво правоохоронних органів не надає їм адекватної оцінки та не робить зусиль для виправлення ситуації.

Так, Є.Солодко закликав адвокатів залишити громадські ради правоохоронних органів, адже їхнє представництво там є суто номінальним. Він також запропонував запросити на позачергове засідання Ради адвокатів України Президента України, щоб донести інформацію про порушення прав адвокатів з боку правоохоронних органів.

Окрім того, під час засідання була обговорена необхідність довести інформацію про порушення до міжнародних партнерів та запросити спостерігачів від ССВЕ та ІВА для безпосереднього фіксування порушень.

Закон і Бізнес