Закон і Бізнес


Новосілля в Глухові

Міськрайонний суд отримав комфортні умови не тільки для роботи колективу, а й для перебування громадян


Урочисту стрічку доручили перерізати почесним гостям Глухівського міськрайонного суду.

№36 (1282) 01.09—09.09.2016
ВІКТОР КІБЕЦЬ, начальник ТУ ДСА в Сумській області, заслужений юрист України, кандидат юридичних наук
4466

Наприкінці серпня нове приміщення отримав Глухівський міськрайонний суд, що на Сумщині. Кожен суддя тепер має свій кабінет і може розглядати справи в окремому залі судових засідань.


Старовинний Глухів веде свій тисячолітній відлік з епохи Чернігівського князівства. За часів Гетьманщини місто майже 60 років було столицею Війська Запорозького.

У місті великої історії сьогодні проживає близько 35 тис. осіб, а ще 23 тис. — у його районі.

Буденні справи, несправедливість, спори не завжди вирішуються спокійно й неупереджено. Інтереси своїх жителів захищає місцевий суд.

Глухівський народний суд створений у 1939 році. З 1974-го він розташовувався на вул. Спаській, 32. При штатній чисельності 8 суддів у старому приміщенні функціонував лише один зал судових засідань. Судді змушені були розглядати справи в службових кабінетах.

Довгоочікувана подія відбулася 26 серпня цього року, коли Глухівський міськрайонний суд відсвяткував новосілля.

Відремонтована й простора триповерхова будівля на вул. Києво-Московській, 30 загальною площею 1618,87 м2 відповідає всім вимогам. Отже, колектив значно розширив можливості для створення комфортних умов не тільки для себе, а й для перебування громадян.

В установі є 3 приміщення для тримання підсудних (окремо для чоловіків, жінок та неповнолітніх), кімната для конвою, кімнати для прокурорів та адвокатів, просторі архівні приміщення. Всі кабінети обладнано сучасними офісними меблями, встановлено технічні засоби фіксування засідань, іншу комп’ютерну та оргтехніку. Два зали обладнані системами відеоконференцзв’язку, один із них оснащений загородженням з оргскла, що відповідає вимогам законодавства. У коридорах, де проходить маршрут конвоювання обвинувачених (підсудних), установлені системи відеоспостереження.

Із новосіллям суддів та працівників апарату привітали голова Ради суддів Валентина Сімоненко, голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк, начальник територіального управління ДСА в Сумській області Віктор Кібець, заступник голови Апеляційного суду Сумської області Олександр Захарченко. Почесні гості оглянули приміщення, а також поспілкувались із працівниками суду, побажавши їм плідної праці та вагомих досягнень.

Голова установи Олег Сапон подякував керівництву ТУ ДСА в Сумській області, яке допомогло віднайти приміщення та обладнати його (ремонт зроблено коштом судової адміністрації, його загальна вартість становить 795 тис. грн.).

На згадку про гостей у суді залишаються корисні та приємні подарунки: нова система фіксації судового засідання і картина, що прикрашатиме один із кабінетів.

На засіданні колегії ТУ ДСА в Сумській області, що відбулося після урочистої частини, обговорювались важливі для судової системи питання: судова реформа, реорганізація судів, фінансування, суддівська етика, програма електронного правосуддя.

У свою чергу В.Кібець запевнив, що добра традиція — щороку відкривати нове приміщення для суду — збережеться й надалі і вже зовсім скоро ще один суд Сумщини відсвяткує новосілля.