Закон і Бізнес


В НААУ відповіли Рафальській щодо друку адвокатських свідоцтв

Підрядників для друку свідоцтв регіональні ради адвокатів обирають самостійно


31.08.2016 14:52
2608

Свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю обов’язково має відповідати затвердженому зразку. Хто є виготівником документа – значення не має.


Таке роз'яснення дали в Національній асоціації адвокатів України у зв'язку із коментарем голови РАмК виданню "Закон і Бізнес" щодо друку свідоцтв про право на зайняття адвокатською діяльністю.

У повідомленні підкреслюється, що такий зразок затверджений рішенням Ради адвокатів України.

В НААУ наголосили, що ради адвокатів регіонів зобов’язані використовувати затверджений зразок документів. Використання різних зразків таких документів не передбачається і розцінюється як невиконання рішень вищих органів адвокатського самоврядування.  А свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю,  видані без дотримання затверджених РАУ зразка та опису, не є документами, що підтверджують право особи на зайняття адвокатською діяльністю.  

Принциповим є саме дотримання всіх вимог до самого документа, а не місце, де він виготовляється. Обрання підрядника для виконання таких робіт є предметом вільного вибору ради адвокатів регіону. Наразі документи друкуються на розсуд рад адвокатів регіонів.

Закон і Бізнес