Закон і Бізнес


Мін’юст та Нацполіція об’єднаються для боротьби з рейдерством


26.08.2016 13:07
3346

Наступного тижня Міністерство юстиції та Національна поліція планують підписати Меморандум щодо обміну інформацією про можливі рейдерські захоплення, який дасть можливість обом органам значно оперативніше реагувати на такі ситуації.


Про це виданню «Закон і Бізнес» повідомили у Кабміні з посиланням заступника міністра юстиції Павла Мороза.

«Це буде перший меморандум, який буде укладено в нашій країні у сфері боротьби з рейдерством. Він забезпечить повну взаємодію між Мін’юстом та Національною поліцією. Адже є випадки, коли звертаються до Національної поліції і не звертаються до Мін’юсту, або навпаки. Ми обмінюватимемося інформацію про звернення і спільно реагуватимемо на такі випадки», – зазначив заступник міністра юстиції.

Він також повідомив, що цьогоріч кількість успішних рейдерських захоплень значно скоротилася. Передовсім, досягти цього вдалося завдяки реформі у реєстраційній сфері та початку роботи Комісії Міністерства юстиції з розгляду скарг на дії державних реєстраторів.

«Минулого року було зафіксовано близько 3000 рейдерських захоплень. Із них 2700 були успішними. За статистикою, цього року їх в 3 рази менше, ніж минулого року. Більше того, з початку цього року запрацювала Комісія Міністерства юстиції з розгляду скарг на дії державних реєстраторів, завдяки роботі якої нині 60% рейдерських захоплень зазнали фіаско, а майно та бізнес були врятовані», – наголосив Павло Мороз.

Закон і Бізнес