Закон і Бізнес


Київрада має намір посилити контроль за комунальним майном


17.08.2016 11:56
4872

Учора, 16 серпня, на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань власності депутати погодили затвердження Міської цільової програми «Управління об’єктами комунальної власності територіальної громади міста Києва на 2016–2018 роки».


Про це виданню «Закон і Бізнес» повідомили у Київській міській раді.

Відповідна Програма дозволить проводити поточну технічну інвентаризацію об’єктів комунальної власності, укладати охоронні договори на об’єкти культурної спадщини та пам’ятки архітектури. Крім того – дозволить оптимізувати кількість КП та завершити процеси їхньої реорганізації, приєднання та ліквідації.

Для реалізації програми на 2016-2018 роки потрібно 23,8 млн грн. Зі столичного бюджету планують виділити 10,9 млн грн, решта — 12,9 млн залучатимуть від інвесторів та балансоутримувачів нерухомого майна комунальної власності Києва.

Серед основних завдань Програми – створення вільного доступу громадян до інформації щодо використання майна територіальної громади міста, проведення поточної технічної інвентаризації об'єктів комунальної власності, укладання охоронних договорів на об'єкти культурної спадщини та пам'ятки архітектури, реєстрація прав власності на нерухоме майно, оптимізація кількості комунальних підприємств та завершення процесів їх реорганізації, приєднання та ліквідації.

Відповідний проект рішення має розглянути постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Закон і Бізнес