Закон і Бізнес


Дармовий бензин

Заради баку пального мережа АЗС змусила одягти бікіні не тільки жінок


№34-35 (1280-1281) 13.08—31.08.2016
3838

До акції «Заправимо за бікіні», що пройшла в Татарстані, приєдналися не тільки жінки, а й чоловіки. Її оголосила мережа автозаправних станцій. Усім, хто одягнений у купальники і взуття на каблуках, пообіцяли безкоштовний бак бензину.


У заході, що тривав три години, взяли участь представники обох статей. Як виявилося, правила цьому не перешкоджають: в офіційній інформації, яку організатори розмістили в соцмережах, уживається слово «учасник», а обмеження існують тільки для осіб, що не досягли 18 років.

У звіті організаторів фігурують тільки жінки. Проте в міському пабліку Набережних Челнів з'явилися фото не тільки учасниць, а й учасників. Викладено також відеозапис, на якому чоловік у стрингах і топіку прямує до колонки під схвальний сміх глядачів і по дорозі розкланюється.

Акція викликала осуд низки громадських активістів. Утім, як повідомив радіостанції «Вести ФМ» юрист Сергій Ємельянов, вона не є протизаконною. «Цивільний кодекс говорить про те, що сторони вільні при укладенні договору. Отже, така дія може бути засуджена тільки з погляду моралі», — заявив фахівець.