Закон і Бізнес


Неприхована і зухвала спроба тиску, – РСУ про події в Оболонському суді


04.08.2016 17:10
14387

Рада суддів України події, які відбулися 2 серпня під час слухання в Оболонському райсуді Києва кримінального провадження стосовно співробітників роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо», розглядає як неприховану і зухвалу спробу тиску на суд.


Відповідну заяву ухвалила Рада суддів України, передає видання «Закон і Бізнес».

«Погрози, образи, зневажливі висловлювання, які дозволяють собі на адресу суддів підсудні, не роблять честі бійцям добровольчих батальйонів, яким пред'явлено обвинувачення за вчинення кримінальних злочинів.

Якщо підсудні співробітники роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо» переконані у власній невинуватості, а обвинувачення, на їхню думку, є сфабрикованими, то це обов'язково визначиться у процесі судових засідань, тому вимагати для себе особливого ставлення, підійматися над законом, прикриваючись статусом учасника антитерористичної операції, є аморальним.

Рада суддів України стурбована розповсюдженням хибної практики, коли розгляд кримінальних справ, у яких фігурують учасники бойових дій на Сході України, перетворюється на політичне і силове протистояння з суддями та правоохоронними органами, в якому замість букви закону говорять залякування, свавілля, неконтрольоване застосування сили натовпу, від якої можуть постраждати ні в чому не винні люди.

На глибоке переконання Ради суддів України, громадяни, які називають себе героями, мають бути героями в усьому і скрізь, навіть у залі судових засідань. Адже прояви неповаги до суду є проявом неповаги до держави, про захист незалежності якої і її територіальної цілісності, заявляють представники «торнадівців». Бо, коли ви вже мали честь захищати цю державу – майте честь дочекатися справедливого вироку від неї, який буде проголошено вам у залі суду».

Закон і Бізнес