Закон і Бізнес


Захист Єфремова подав заяву про завідомо неправдиве повідомлення про злочин

Інтерв'ю виявилося фейком


04.08.2016 12:03
18029

Коментар про фінансування сепаратистів , який екс-керівник Партії регіонів Олександр Єфремов нібито надав перед арештом в Києві, насправді виявився вирваною з контексту нарізкою його висловлювань інтерв'ю дворічної давності. Захист подав заяву про завідомо неправдиве повідомлення про злочин.


Повне інтерв'ю телеканалу «ЛОТ» 25 червня 2014 року свідчить про протилежне значення висловлювань як самого Єфремова, так і журналіста, який ставив йому запитання (дивитися з 14:25).

Варто зауважити, що оригінал відео було залито на Youtube 1 липня 2014 року, а скомпільована нарізка -30 липня 2016 року. В цей же день посилання на «скорочений» варіант з'явилося в Facebook на сторінці користувача Всеволода Філімоненко.

За наявною у виданні «Закон і Бізнес» інформацією, стороною захисту Єфремова вже підготовлено заяву в національну поліцію про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 383 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, поєднане з обвинуваченням особи в тяжкому чи особливо тяжкому злочині і з штучним створенням доказів обвинувачення).

У заяві наголошується, що відео, яке нещодавно з’явилося, було змонтовано так, аби повністю спотворити справжні слова з першоджерела і надати їм протилежного змісту з метою їх трактування як порушення чинного законодавства, і штучного створення підстав для незаконного кримінального переслідування.

Закон і Бізнес