Закон і Бізнес


Оформлення паспортів в Україні здійснюватиметься з 14 років


04.08.2016 10:02
4177

В Україні запроваджуються нові внутрішні біометричні паспорти. Відтепер отримати паспорт можна з 14 років.


Учора, 3 серпня, Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 1474-VIII »Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України», – повідомляє «Закон і Бізнес».

Відповідний законопроект був прийнятий Верховною Радою України 14 липня 2016 р.

Законом уточнюється перелік документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи, з безконтактним електронним носієм або без такого, визначається правовий статус окремих категорій осіб.

Згідно з цим Законом біометричний паспорт міститиме текст українською та англійською мовою. В паспортах громадян України не будуть робити відмітки про реєстрацію шлюбу, а також про його розірвання.

Також зобов'язаний отримати паспорт буде кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку. Паспорт буде оформлятися на 4 роки, особам, які не досягли 18 років, а всім іншим – на 10 років.

Для оформлення паспорта громадянина України вносити оцифровані відбитки пальців рук будуть також тільки за згодою особи.

Закон і Бізнес