Закон і Бізнес


Рахунок з минулого


№33 (1279) 06.08—12.08.2016
3527

З жителів німецького міста вимагають гроші за дорогу, побудовану ще 80 років тому. Суд погодився з вимогою місцевої влади: те, що ремонт проводився багато десятиліть тому, не знімає зобов'язання по його оплаті.


Жителям однієї з вулиць в німецькому Дюсельдорфі повідомили, що вони повинні заплатити за будівництво цієї вулиці, не дивлячись на те, що воно було проведене близько 80 років тому, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Після того як від місцевої влади кожен будинок отримав рахунок приблизно на EUR10 тис., жителі вулиці звернулися до суду. Проте він ухвалив, що жителі і справді повинні заплатити ці гроші місцевій раді.

Рахунок виставлений за асфальтування вулиці, зроблене в 1937 році. Ціна проведеного ремонту була переведена з рейхсмарок, що знаходилися тоді в обігу в євро і індексована з урахуванням інфляції за вісім десятиліть.

У Германії місцеві жителі повинні платити місцевій владі «внесок на розвиток інфраструктури», який йде на часткову оплату будівництва нових доріг, велосипедних доріжок або встановлення вуличних ліхтарів.