Закон і Бізнес


Валіза — не для пляжу


№33 (1279) 06.08—12.08.2016
3692

У Каннах тепер не можна піти на пляж з габаритним багажем. Місцева влада таким чином перестраховується від можливого пронесення вибухівки до місць скупчення людей.


Влада французького курорту Канни заборонила приносити на пляжі великі сумки, валізи й інший багаж, в якому можна заховати небезпечні предмети, зброю або вибухівку. Про це повідомляє Le Figaro.

Відповідне комюніке мера Давида Ліснара опубліковане на офіційному сайті міста. «Забороняється транспортування великих сумок (рюкзаків, валіз або іншого багажу), непрозорість і розмір яких можуть приховувати небезпечні матеріали, зброю або вибухові речовини», — мовиться в повідомленні.

Заборона на пронесення сумок, пакетів і валіз, розмір яких дозволяє заховати бомбу, стосується 5 місць відпочинку, розташованих в центрі міста. У число зон, які особливо охороняються, потрапила, зокрема, набережна Круазетт, символ кінофестивалю Канн.

Очікується, що постанова діятиме до 31 жовтня 2016 року. Тих, хто порушить заборону, можуть оштрафувати або попросити залишити пляж.