Закон і Бізнес


Чому скасування виправдувального вироку Ландіку збіглося із затриманням Єфремова?


Свідчення проти Єфремова дав батько Романа - Володимир Ландік

02.08.2016 11:34
13869

Апеляційним судом Луганської області за скаргою прокурора 29 липня скасовано вирок Сватівського районного суду, яким був виправданий колишній депутат Луганської міської ради Роман Ландик.


На наступний день після скасування виправдувального вироку, 30 липня в аеропорту Бориспіль за новими звинуваченнями було затримано екс-керівника Партії регіонів Олександра Єфремова. Останньому закидають посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Примітно, що свідчення проти нього дав батько Романа - екс-народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Ландік.

Нагадаємо, Р.Ландіка судили за побиття моделі Марії Коршунової в луганському ресторані "Баккара". Скандал вибухнув ще в 2011 році.

19 січня 2012 року Ленінський районний суд м.Луганська засудив Р.Ландіка до трьох років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на 3 роки. Обвинувачений тоді заявляв на суді, що переслідування відносно нього було інспіровано О.Єфремовим.

4 лютого 2015 року Сватівський районний суд Луганської області, вивчивши нововиявлені обставини, зазначив, що при постановленні вироку внаслідок незнання обставин, які виключають протиправність діянь обвинуваченого (а саме те, що застосовуючи фізичну силу до Коршунової, він знаходився в стані необхідної оборони), Ленінський райсуд допустив помилку і постановив незаконне рішення. Виходячи з цього було винесено виправдувальний вирок.

Тепер же в кримінальному провадженні апеляційним судом призначено новий судовий розгляд, який має відбутися найближчим часом в Сватівському районному суді.

Закон і Бізнес