Закон і Бізнес


За вилученими в аеропорту «Бориспіль» речовими доказами проведуть ескпертизи


28.07.2016 12:25
1994

Прокуратура міста Києва призначила комплекс судових експертиз щодо вилучених у під час обшуків в аеропорту «Бориспіль» та Державіаслужбі України речових доказів та документів.


Про це «Закон і Бізнес» повідомила прес-служба прокуратури міста Києва. Слідче управління прокуратури міста Києва проводить досудове розслідування стосовно службових осіб ДП «МА «Бориспіль», Державіаслужби України та ТОВ «Проектно-технічний центр» за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах при закупівлі детекторів вибухових речовин (ч. 5 ст. 191 КК України).

В межах цього розслідування 26 липня прокуратурою міста Києва та СБУ проведено 16 обшуків, зокрема, у приміщеннях згаданих державних підприємств, в офісі фірми-постачальника, а також за місцем проживання фігурантів кримінального провадження.

У ході проведення слідчих дій вилучено значний масив документів, а також один з детекторів вибухових речовин. В офісі фірми-постачальника вилучено, зокрема, голографічні наклейки-маркування для детекторів вибухових речовин, аналогічні тим, які містяться на приладах, закуплених ДП «МА «Бориспіль» і які повинні наноситься виключно виробником, картки офшорних банків, а також чорнові записи та схеми.

На сьогодні у кримінальному провадженні призначено комплекс судових експертиз щодо вилучених речових доказів та документів, які мають суттєве значення для правильної кваліфікації дій кожного з учасників злочинної схеми розкрадання бюджетних коштів.

Нагадаємо, що ДП «МА «Бориспіль» у грудні 2015 р. проведено тендер на закупівлю детекторів вибухових речовин на загальну суму 4,3 млн гривень. Згідно з документами, наданими переможцем тендера – ТОВ «Проектно-технічний центр» – детектори виготовлені чеською компанію. Однак, як з’ясовано у ході слідства, вартість кожного з детекторів завищена у понад 4 рази, а їх виробником є російська фірма, що прямо суперечить українському законодавству.

Закон і Бізнес