Закон і Бізнес


Cтали відомі імена майбутніх керівників бюро правової допомоги


28.07.2016 09:22
13047

Завершився відкритий конкурс з відбору кандидатів на посади начальників/заступників начальників бюро правової допомоги. За його результатами розпочато призначення працівників бюро з числа тих, які були рекомендовані.


Про це «Закон і Бізнес» повідомили в Координаційному центрі з надання правової допомоги. За результатами конкурсу на посади начальників/заступників начальників бюро правової допомоги рекомендовано 915 осіб, 483 учасники конкурсу рекомендовані конкурсними комісіями для прийняття рішень щодо призначень їх на інші посади у бюро.

У наступні два тижні, як очікується, відбудуться призначення фахівців. До середини серпня у регіонах пройдуть установчі навчальні семінари для новопризначених працівників бюро правової допомоги. 1 вересня бюро відкриють двері для громад.

Нагадаємо, відповідно до Плану заходів з реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвитку системи надання безоплатної правової допомоги із 1 вересня 2016 р. в Україні буде відкрито понад 400 бюро правової допомоги у структурі місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у районах та містах обласного значення у всіх регіонах України. Основними завданнями бюро є правопросвітництво у територіальних громадах, надання безоплатної первинної та забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги, надання останньої (крім захисту), забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.

Закон і Бізнес