Закон і Бізнес


Оновлено положення щодо відбору арбітражних керуючих


26.07.2016 11:11
4846

Вищий господарський суд України затвердив нову редакцію Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство.


Відповідне положення було затверджено постановою пленуму ВГСУ від 14 липня 2016 р. №8. Постанова пленуму ВГСУ від 16.01.2013 №1, якою було затверджене попереднє положення, визнана такою, що втратила чинність.

Відбір кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство здійснюється автоматизованою системою:

з додержанням принципів черговості, вірогідності, рівної кількості справ про банкрутство;

- з урахуванням навантаження кожного арбітражного керуючого;

- а також спеціалізації за видами економічної діяльності та організаційно-правових форм господарювання боржника, обраної арбітражним керуючим, особливостей провадження у справах про банкрутство окремих суб'єктів підприємницької діяльності (страховиків, професійних учасників ринку цінних паперів та інститутів спільного інвестування, а також державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 %), підприємств, до яких у Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" та/або її дочірнього підприємства, що здійснювало постачання природного газу на підставі ліцензії, виникли вимоги щодо сплати заборгованості за поставлений/спожитий природний газ, а також вимог законодавства про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

Обираючи територіальність здійснення повноважень, арбітражний керуючий може не обмежувати її або обмежитися юрисдикцією певного апеляційного округу, одного або кількох господарських судів .

З положенням можна ознайомитись за посиланням.