Закон і Бізнес


Windows-шпигун

Microsoft зобов’язали припинити масштабний збір даних користувачів у Франції


№32 (1278) 30.07—05.08.2016
3640

Франція заборонила Microsoft стежити за користувачами Windows 10 і зобов’язала забезпечити належний захист їхніх даних. Регулятор вважає, що система збирає дуже багато інформації, яку не захищає.


Французький регулятор із захисту інформації зобов’язав компанію Microsoft припинити масштабний збір даних користувачів операційної системи Windows 10. Про це повідомляє Reuters.

За даними агентства, французька Національна комісія «Інформатика і свобода» також ухвалила, що корпорація повинна привести Windows 10 у відповідність із чинним законодавством країни.

«Комісія повідомила корпорацію Microsoft, що їй слід припинити надміру масштабний збір відомостей щодо користувачів, а також стеження за їхнім переміщенням Інтернетом», — мовиться в заяві регулятора. Крім того, представники відомства зажадали, щоб керівництво компанії «на належному рівні забезпечило захист конфіденційності даних щодо користувачів».

В ході розслідування комісія встановила, що Microsoft збирає дуже багато даних, які стосуються роботи клієнтів з продуктами корпорації. Таким чином, указують експерти, компанія отримує і аналізує інформацію щодо діяльності користувачів в мережі.

У відомстві також уважають недостатньо безпечним застосування чотиризначних кодів для ідентифікації клієнтів. На думку членів комісії, найзахищенішою, як і раніше, залишається система логінів і паролів.

У випадку, якщо Microsoft не виконає вимог регулятора, компанії можуть загрожувати різні санкції з боку французької влади, зокрема значний штраф.

Нагадаємо, раніше американка відсудила у Microsoft $10000 за автоматичне оновлення Windows (див. «ЗіБ» №28).