Закон і Бізнес


«Мутанти» під забороною


№32 (1278) 30.07—05.08.2016
3484

У Саудівській Аравії визнали гріховними ігри про покемонів. Іслам забороняє багатобожжя і азартні ігри. А мутації казкових персонажів містять відсилання до забороненої теорії еволюції.


Рада улемів Саудівської Аравії видала фетву (рішення по якому-небудь суспільному, політичному або правовому питанню, приймає муджтахід, муфтій), в якій назвала «ігри про покемонів» такими, що суперечать ісламу, і гріховними. Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцеві ЗМІ.

Як випливає з рішення ради, подібні розваги містять заборонені ісламом елементи, зокрема багатобожжя і азартні ігри. Крім того, мутації покемонів, на думку Ради улемів, містять відправлення до теорії еволюції, яка також уважається в ісламі гріховною.

У фетві, проте, не згадується гра Pokemon GO. По суті, Рада улемів відновила указ, що забороняє карткову гру Pokemon, яка була видана в 2001 році.

Наприкінці травня Верховний комітет з наукових досліджень і релігійного права Саудівської Аравії опублікував фетви, які забороняють робити селфі з тваринами і грати в настільні і карткові ігри за участю покемонів.