Закон і Бізнес


У ВССУ освоюють електронні закупівлі на ProZorro


18.07.2016 10:14
3799

З 1 серпня 2016 року Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ повноцінно перейде на систему електронних закупівель «ProZorro».


Це відбувається відповідно до норм Закону про публічні закупівлі, який запроваджує механізм придбання товарів, робіт та послуг за державні кошти із застосування електронних майданчиків.

Як пояснили "ЗіБ" у ВССУ, 15 липня 2016 р. в суді відбулася презентація системи публічних електронних закупівель «ProZorro».

Система «ProZorro», як відзначалось на презентації, працює задля запобігання корупції, неприпустимості дискримінації та об’єктивної оцінки тендерних заявок, звітності та аналізу всіх державних закупівель, простоти та легкості застосування процедур.

«ProZorro» – це електронна система, створена за ініціативою громадських організацій, комерційних майданчиків та державних органів. Мета системи – організувати прозору та ефективну процедуру державних закупівель. Система «ProZorro» складається з центральної бази даних, модуля аукціону та підключених до них електронних торговельних майданчиків.