Закон і Бізнес


Нав’язливе товариство,

або Кого і чому слід побоюватися на пляжі


Деякі пляжники люблять попоїсти. Вони оточують себе огризками, недопалками та папірцями, що навряд чи подобається їхнім сусідам.

№29 (1275) 16.07—22.07.2016
СВІТЛАНА ХАЗОВА
4796

Пляжний відпочинок — це перш за все релакс: впасти на пісок, слухати шум прибою і ні про що не думати. Але поблизу завжди знайдеться душевна людина, яка готова розвіяти нудьгу оточуючих. «Лента.ру» склала рейтинг найнеприємніших сусідів, що зустрічаються біля моря.


Балакун

Зазвичай жінка, частіше співвітчизниця, але бувають виключення. Людині, яка прийшла на пляж помріяти, подрімати або почитати книжку, краще бігти звідти відразу. Інакше доведеться слухати багатогодинний випуск новин нон-стоп про все на світі. Історії можуть бути страшні, повчальні або дуже веселі, але співбесідник балакуна чомусь не сміється. Він ввічливо киває і часто йде купатися. Цей короткий передих можна використовувати для відпочинку, поки балакун шукає нового слухача.

Меломан

Обожнює музику, знає всі світові хіти і мріє залучити до прекрасного громадськість. На пляж приходять відпочивати і веселитися, і він готовий підняти настрій всім. Може насолоджуватися улюбленими мелодіями і в навушниках, але так, що чутно і оточуючим. Сподіватися на музичну паузу марно — мистецтва багато не буває.

Гризун

Постійно голодний, приходить на пляж поїсти. Лузає насіннячко, розрізає кавуни, чавкає сливами, відкриває жерстяні банки, наповнює пластикові стаканчики. Від нього розлітаються огризки, недопалки і папірці. І йому ніколи не приходить в голову прибрати за собою. Знаходитися на пляжі поряд з гризуном неприємно, після нього — неможливо.

Піскомет

Дуже багато переміщується — викупатися, по воду, по їжу, погуляти, покататися, пограти у волейбол, позбирати камінчики і просто пройтись. Не прицілюючись, з легкістю потрапляє піском в рот, ніс, очі і вуха сусідам. Може зіпсувати трапезу гризунові, перервати монотонні історії балакуна на емоційну гнівну тираду і навіть зіпсувати апаратуру меломанові. Передислокація не допоможе, оскільки маршрут пересувань піскомета охоплює всю територію пляжу.

Італійська сім’я

Навіть якщо вона складається з одного батька і однієї дитини, здається, що на пляж прибула рота новобранців. Гучні заклики надіти труси — зняти труси, вийти з води — піти до води, підійти сюди — йти копати, з’їсти що-небудь — припинити нарешті їсти і пронизливі відповіді розполохують чайок, перекривають шум хвиль і примушують здригнутися весь пляж. Прибувають рано вранці, зникають на кілька годин в обід і ближче до вечері.