Закон і Бізнес


Майно луганської судді заарештували в Іспанії


14.07.2016 11:40
1591

На території Королівства Іспанія накладено арешт на квартиру і банківський рахунок судді одного з міських судів Луганської області О.Горбатенко. Її звинувачують в отриманні неправомірної вигоди при винесенні певного судового рішення.


Як повідомили "ЗіБ" у НАБУ, арешт майна судді став можливим завдяки співпраці Національного антикорупційного бюро України та іноземних компетентних органів в рамках міжнародної правової допомоги.

В ході досудового розслідування також накладено арешт на квартири судді в Луганську та Сєвєродонецьку і 3 автомобілі. В результаті слідчих дій проведено вилучення грошових коштів в сумі 2 тис. євро і 60 100 доларів США, а також ювелірні вироби.

Відзначимо, рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України суддю О.Горбатенко відсторонено від посади.

Досудове розслідування завершено, матеріали направлено до суду.

Нагадуємо, кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), було розпочато співробітниками військової прокуратури сил АТО. З 16 грудня 2015 року, після встановлення підслідності НАБУ, досудове розслідування здійснювалося детективами Бюро.