Закон і Бізнес


Директора НАБУ хочуть позбавити адвокатського свідоцтва


Щоб збільшити зображення - клікніть по ньому лівою кнопкою миші

08.07.2016 10:08
5341

Адвокат Олександр Черних поскаржився до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області на порушення директором Національного антикорупційного бюро України А.Ситником Правил адвокатської етики.


Порушення ПАЕ, на думку адвоката, виражається в тому, що А.Ситник виявив неповагу до колег, здійснивши ототожнення адвокатів з їхніми клієнтами, а також без вироку суду назвав адвокатів "співучасниками злочинних схем" та заявив, що надання правової допомоги у справі є "юридичним прикриттям злочинної діяльності" (докладніше про це в матеріалі "ЗіБ").

Таким чином, відзначає О.Черних у своїй скарзі, А.Ситник систематично та грубо порушує Правила адвокатської етики.

З огляду на це адвокат просить розглянути його скаргу та за наявності підстав відкрити дисциплінарне провадження. Також О.Черних просить роз'яснити А.Ситнику ПАЕ та накласти на нього стягнення у вигляді позбавлення права на зайняття адвокатською діяльністю. 

Нагадаємо, адвокатську діяльність А.Ситника зупинено з 16 квітня 2015 р. Водночас варто відзначити, що якраз нещодавно було опубліковано роз'яснення РАУ, в якому зазначається - "зупинення права на заняття адвокатською діяльністю не позбавляє особу статусу адвоката, а отже останній може бути притягнутий до дисциплінарної відповідальності у визначеному Законом порядку".

Закон і Бізнес