Закон і Бізнес


Блокування Печерського райсуду. Депутатів просять не порушувати порядок


Фото зі сторінки у Fb народного депутата Є.Соболєва

02.07.2016 13:19
2432

"Жоден громадянин України, у тому числі і народні депутати, не мають права порушувати порядок у судовому засіданні, принижувати честь і гідність як судді, так і учасників процесу. Неприпустимими є демонстрація фізичної розправи над суддею, заклики до блокування приміщення суду, про що на сторінці у мережі Fb написав народний депутат Андрій Лозовий".


Такі думки містить заява прес-центру судової влади у зв’язку з подіями, що мають місце сьогодні, 2 липня 2016 року, у Печерському районному суді міста Києва, повідомляє "ЗіБ" з посиланням на прес-центр. Мова йде про судове засідання стосовно обрання запобіжного заходу Валентину Ліхоліту, засновнику батальону "Айдар" з позивним "Батя".

Порушення порядку у судовому засіданні та в приміщенні суду, суперечки з суддею та погрози, образи присутніх у залі судового засідання тощо є проявами неповаги до суду, відзначають в прес-центрі.

"В даній ситуації поведінка народних депутатів, зокрема Ігоря Мосійчука, Семена Семенченка, Єгора Соболєва, Павла Костенка, Андрія Лозового, які організували і проводять так званий "безстроковий прийом громадян" в залі судового засідання виходить за межі не лише депутатської етики, а й загально прийнятих людських правил поведінки та демонструє повну зневагу до Законів України, які вони ж і приймають. Згідно Закону України "Про статус народного депутата України" у своїй діяльності народний депутат повинен дотримуватись загальновизнаних норм моралі; утримуватись від дій, заяв та вчинків, що компрометують його самого, виборців, Верховну Раду України та державу" - йдеться у заяві.

В прес-центрі пояснюють, що публічність, гласність і відкритість судового провадження як загальні засади кримінального провадження не надають права ні народному депутату, ні будь-якій іншій особі, яка присутня в залі судового засідання, порушувати порядок у суді, а тим більше – втручатися в діяльність суду, нищити державне майно, ображати суддю під час виконання службового обов'язку, здійснювати психологічний тиск на суддю.