Закон і Бізнес


Суддю Вовка знову відсторонили від посади на місяць


02.07.2016 09:00
1919

1 липня 2016 року на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України прийнято рішення продовжити строк відсторонення судді Печерського районного суду м. Києва Вовка С.В. від посади судді.


Як пояснили "ЗіБ" у ВККСУ, строк відсторонення судді було продовжено на підставі клопотання Генпрокурора на один місяць.

Рішенням ВККСУ від 4 квітня 2016 року Вовка С.В. відсторонено від посади судді Печерського районного суду міста Києва строком на два місяці, рішенням Комісії від 3 червня 2016 року строк відсторонення продовжено на один місяць.

Суддя обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, – постановлення завідомо неправосудного рішення.

Що стосується клопотання про відсторонення Лазюка Сергія Володимировича від посади судді Дзержинського районного суду міста Харкова, то його розгляд було відкладено.

Суддя Лазюк С.В. обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої влади, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди.